Hoivajätit lypsävät julkista sektoria hoivan nimissä

Sote on tullut maksamaan yhteiskunnalle miljardeja. Nämä rahat on revitty lasten, vanhusten ja vammaisten, sekä mielenterveys ja päihderiippuvaisten sosiaali- ja terveyspalveluista, hoitojen nimissä.

Mitä, jos tämä raha olisi laitettu oikeasti hyvinvointiin ja perus- ja ihmisoikeuksien turvaamiseen, oman edun ja taloudellisen edun tavoittelun sijaan?

”Vuonna 2018 oikeusasiamiehelle saapui 5591 kantelua. Määrä on erittäin suuri, vaikka se jää hieman vuoden 2017 kaikkien aikojen ennätyksestä (6192). Sosiaalihuollon (1097), poliisin (632) ja terveyden hallintoalaan (612) kohdistui eniten kanteluja 2018. ” (eoa tiedotteet 16.1.2019)

Nyt kun sote kaatui ja hallitus erosi, nämä hoivajätit vaativat rajoituslakien purkamista, jotta pääsevät vuorostaan lobbaamaan rahakkaita sopimuksia, leipomalla puolestaan hankintavirkamiehiä hankintasopimuksiin.

Hoivajättien hallitusammattilaisketjut hallitsevat koko sosiaali- ja terveyspalveluiden kenttää päättäjien ja THL:n tutkijoiden kautta. Säästöt ja sijoitustuotot otetaan heikoimmilta ihmisryhmiltä, joiden voimavarat, resurssit ja mahdollisuudet puolustaa itseään tai saada äänensä kuuluviin on rajallisemmat.

Nyt tarvitaan muutosta yhteiskunnan valtarakenteisiin ja päätöksentekoelimiin, sekä vastuullisuutta yritys ja sijoitustoimintaan.

ErikaKeski-Korhonen
Sitoutumaton Helsinki

Olen sitoutumaton vaikuttaja, Tradenomi turvallisuus- ja riskienhallinnan koulutusohjelmasta, sekä neljän jo nuoren aikuisen lapsen äiti ja lapsenlapsen mummi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu